Thursday, 29 December 2011

30122011

assalamualaikum..=)

hari ni hari yg dinanti2kan..hari yg aku sendiri xtau ape nak jadi lepas ari ni..ayat berbelit2 kan..HAHA

xkira la ape nak jadik pom , yg penting arini dtg jugek..

rasa lega even aku thu kelegaan ini bersifat sementara..tp ati aku xseronok..sbb byk mende kene pk lepas ni..

arini mungkin dpt mengubah aku menjadi lebih baik..mungkin juga membawa aku ke jurang paling dalam lalu memusnahkan segenap harapan yg ada..

today is a sacrifice for better or worst?

berharap pada cahaya dariMU Tuhan..=)

Sunday, 25 December 2011

::keris mas yg lengoh..::

assalamualaikum..

pe habaq anda semua??best x melayan cuti yg agak panjang neh..taon neh byk kan ct berangkai cm gni..boley jejalan..manjakan diri sndiri lepas penat menjadik kuli org..ahaha

minggu ni, aku, akak, adik n incik tunang akak test tahap ketahan kaki..ahaha..akak n incik tunang dtg nk sopim..al maklumlah sales tgh menggile kan sekarang ni..so amek kesempatan lettew..ahaha..so ari mule2 tuh kitorang p tmpat wajib a.k.a SOGO, then mV..sopim la brg2 yg patot utk buat hantaran nati..aku??aku jadik tukang angkat barang jer..gaji belom masuk lagi..sadis kan..uwaaaaa!!!

second day ktorang menakluk mall dkt putra..jalan2 kt jln tar..pastu KLCC..ya ampun buuuuu,,ramai giler org..bak kate incik tunang akak aku 'da mcm kelkatu da'..kenal x kelkatu tu ape??alaaa..yg slalu jer ade kalo ujn2 tu..haa, tu la namenye kelkatu..

akak aku dtg 3ari jer,,skarang da balik kg..so, tercongok2 la aku kt uma..tgh pk nak g mana lak pasni..sementara tu, urut2 kaki lu..kasi ilang lengoh2 yg menumpang..hikhik

korang baca x aku tulis ni???gambaq xde sbb nye aku xkose nk uplod..line berukbang ni bikin aku ase hot je kalo nk mengaplop,,k la mucuk, sampai cni je la dulu..tata

slamat beraye ye bg mn2 yg menyambut..=)

Wednesday, 21 December 2011

::rezeki::

assalamualaikum..

alhamdulillah, arini aku dapat dua gud news..c busu ku suda melepasi jerit perih PMR..even xdpt flying colours tp syukur kerana dia juga tidak gagal..syukur kerana dia dpt ape yg dia usahakan..TAHNIAH DIK..

akhirnya penantian bertahun2 oleh kakak aku akhirnya berakhir..dia dapat ape yg dia idam2kan..terharu..syukur tak terkata..terkejut..yaa..sgt terkejut..segala penat lelah akhirnya berbaloi..

aku hepi sebab dlm diri dorang mengalir darah dr keturunan yang sama..aku hepi sbb doa2 kami sekeluarga d makbul Allah..


syukran ya Allah..=)

Tuesday, 20 December 2011

merancang..di rancang..

assalamualaikum..

makin lame makin mls nak mengemas belog aku neh..bukan ape..byk bende nak kene setel..HAHA..alasan yer..begitu la manusia..byk sgt alasannye..

aku merancang nk upgrade cket idop aku ni haa..mcm statik sgt jer skarang ni..xde flow2 cket pom..rutin ari2 keje-balik-mkn-tdo..tu je la idop aku..nak bejalan, xde membe..sorang2, bosan yang amat hidup cm gini..

rancangan da ade..tggu mase je nk bertindak..hurmm..xmo gembar gemburkan dulu..kalo xjadik, malu la aku.hehe..

tu je nk cakap..

aku sedang merancang, semoga Allah merelakan..=)

Tuesday, 13 December 2011

nothing to regret..

assalamualaikum..=)

pena x korang rase menyesal bila da buat keputusan tu?aku penah mengalami rasa itu..rasa x senang dalam ati kan..tp apakan daya bende da jadik..

aku..hurmm..aku da buat keputusan..tentang ape biar la rahsia dulu ek..xmo la heboh2kan..bukan penting sgt pom..sblm buat keputusan ni, da ramai org aku tanye..sume menyokong..even dlm ati aku ada gak was2 tapi aku xpedulik..i've made decision..!

smoga lepas ni ada cahaya yang lebih bersinar untuk aku..=)

Friday, 9 December 2011

a life..

assalamulaikum..

setiap org pasti akn ada kehidupan masing2..begitu jugek aku..aku ade famili, sahabat, keje yang agak ok..tp kadang2 kehidupan ni xselamanya menten ok..ada masa kita d uji..

yaa..xperlu salahkan sesiapa kalo kite d uji..dan sekarang mental aku d uji..ujian yg bese2 tapi bikin aku sentiasa berfikir kenapa begini..kenape tdk begitu..wat will hapen..wat was i done?mcm2 lagi aku pikir..

ada orang kata, ikut ati mati..idop rasa binasa..tp kadang2 rasa hati tu yg lead kita utk ape yg benar2 kita buat dan perlukan lakukan untuk menjadi lebih baik..

tapi..adakah kata hati aku kali ini betul..akan sentiasa betulkah kata hati setiap org?akan sentiasa tenangkah jika kita mengikut kata hati..

ahhhh..beginila kehidupan..huhu

Tuesday, 6 December 2011

bila jauh..

assalamualaikum..

da seminggu aku xsehat..paling kronik 1&2 hb 12 aritu..dpt 8 jenis ubt bserta 1 injection..tapi xbaik2 jugek..

kesannya..

tiap2 saat aku rs mual (ms ngah taip ni pomn aku duk tahan mual)..da mcm preggy women lak..hukhuk

tiap2 5 mnt ma aku kt kg col..dia da mcm cacing kpanasan (tuh ayt akak aku) sbb risaukan aku..lov u mom..!

time demam begini aku rs rindu nk blk..rindu dgn tangan yg xpenah jemu membelaiku..rindu pada jari yg memberi kehangatan..

tapi aku jauh nun d sini..ma jauh nun d sana..


aku mau pulang..T_T