Monday, 28 November 2011

::ombak rindu::

assalamualaikum..=)

wanna share sumthing kat cni..mesti korang alert kan dgn cite terbaru yg bakal d tayangkan kt panggung..aku bukan follow sgt pong muvi2 kat panggung tuh..tp bila dgr jer OMBAK RINDU nak d jadikan filem, rase esaited lak nak menunggu bilakah cite neh akan d tayangkan..hehe..
sebenarnya, ombak rindu neh one of my feveret novel..yap..!bc 2,3x pom xbosan..stil leu tangkap leleh..nangis sedun sedan, gelak sorang2..mcm dpt ase jer pe yg c Izzah ni rasekan..feeling kan aku..!hikhik

okei, bg yg sape blom penah bace novel neh., aku ade copy dia nye sinopsis..kalo aku cite sdri, pjg lak entri kalik neh..so, aku copy je la..sng cite..hehe

Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

ni separuh jer..kalo korang nak tao detail, bace sendirik la novel ni..xsabau nk tgk cite dia..sama or lagik best dr ape yg difantasikan dlm pikiran aku neh..=)

rinduku umpama ombak yang tak berhenti,
kasihmu bagai pantai yang sentiasa menanti..=)

Sunday, 20 November 2011

::dilema::

assalamualaikum..

stay or leave..
bertahan atau mengalah..

aku dalam dilema..cuba utk bertahan,,tapi semakin rapuh pautan..
aku ingin berputus asa, tp ada yang menghalang
Tuhan, tunjukkan lah jalan yg paling mudah..


aku yg kompiuh tahap gaban..=(

Friday, 18 November 2011

apakan daya diri ini..

assalamualaikum..

aku masih di sini..menghadap kesibukan kerja
sedangkan dia di sana sedang sibuk menyulam cinta

aku di sini amat berharap agar bisa luangkan sedikit masa untuknya
tapi apakan daya diri ini terikat dgn kesibukan kota

AKU NAK BALIKKKKK...!

hoissshh..ni bukan masalah cintan cintun laa..esok a.k.a 20 nov 2011 adalah hari bersejarah sahabat aku..tp aku xboley nak attend sbb aku masih d sini..masih d kota penuh kesesakan..rasa sedih, ralat sbb aku tahu, sbg teman, pasti dia menginginkan temannya ada d saat2 c truna terchenta menjabat tangan tok kadi..

sowi my dear fren..aku harap kamu dan dia bahagia hingga hujung nyawa..smoga kebahagian itu juga milik kamu d syurga sana..cpt2 yer memproses VG junior..hehe

p/s: VG is VillaGurl..=)

slamat mnyulam bahagia, mengayam cinta utk mu..=)

Thursday, 17 November 2011

::they col it 23::

assalamualaikum..

da lame xjengah kt cni..bukan da malas nk berbelog..tp xde ms yg sesuai nk menhadpet incik blog neyh..

dapat agak x pe yang aku nak cite kalik ni??ni bekenaan ari yg akn dtg sekali jer dlm semur hdup..tp arini d tunggu2 pada setiap taon..dats y its soooo special to all of us..=)

yup! beberapa ari yg lepas, this special day dtg lagi..my birthday..my born day..my matured day..yg lebih tepat, ari d mana aku da semakin tua..haih! 15 nov yg teramat sgt bbeza dr thn2 sblmnya..di saat angka 23 menjadi hak milik aku, byk perubahan berlaku..

Allah mengambil sesuatu yg bermakna bg seorang ank,,tp Dia juga menghadiahkan rezeki buat anak ini..Allah titipkan ujian buat seorang hamba, agar hamba ini lebih dekat padaNya..syukur..kerana masih bernafas d saat menginjak usia 23 thn..

nothing special..xde celebration on my besday sbb sume kesayangan xde kt sini..huhu..tp tiap taon aku akn kasi reward utk dr sdri..xde la yg mhl2 pom..penah gak lew aku beli rantai tangan silver yg harganya 80hengget jer..(mahal le tuw sbb beli ms study)..penah gak aku beli novel..tudung..taon ni aku beli mkn2 je utk celeb besday aku..tp aku da set dlm kepale aku neh nk beli sumthin..hehe

membe aku kasi..tq

bubur ayam mc'D..=)

blueberi cheese cake yg d spnsor oleh secret recipe..tp d byr oleh  AKU..!

one of my feveret..!

hepi besday chekjaa..;D

nama dia BOKBOK..ni aku dpt ms diploma dlu..3FA yg kasik..hehe

this is da special one..msh kkl d tgn aku..<3

gambaq xchantek sbb lighting xok..hoho..ada lagi yg aku penah dpt..tp xteramek gamba..hihi

hepi besday ChekJaa..=)

Thursday, 10 November 2011

alhamdulillah

tiada kalimah yang lebih indah melainkan ucapan syukur sbb selesai gak satu amanah..

bukan senang pikul amanah orang ni..lebih2 lagi kalo da berjanji..

amanah ape??eheh..biarla rahsia..

NO laa..bukan pasal harta juta2..hissshhh..bukan jugek sal nikah kawen..tp pasal ilmu yg xkan hilang sendainya di kongsi..hihi

alhamdulillah,

kerana dengan izinNya, selesai juga..=)

Tuesday, 8 November 2011

incik brain ku sayam..

assalamualaikum..

suatu ketika doluuuu..

walopong tensen duk buat eseimen, tapi otak masih lagi mampu bekerja kuat mengarang ayat2 maha hebat khas buat incik lecturer tersayam..

dolu..walaupong xtdo malam, otak neyh maseh mampu mentranslate ayat2 dr tenet semate2 nk siapkan incik eseimen..nak score lam quiz and test lew katekannn..

tapi SEKARANG neyh..

 aposal la icik brain aku neyh macam susa sgt nk berfungsi..susa bebenor nak dpt idea..tulom la incik brain weyh..benda ni mau di anto 2 ari jer lagik..tolong la berfungsi sama mcm dolu2..tolonggglaaaaa...

hadoooo..i want an idea..saya mau ilham..sy mau petunjuk..saya mao cpt2 siap bende neyhh..

sume saya mau..saya mau anda bace blog saye..boley x cmtuh??

hikhik..muaah!

Wednesday, 2 November 2011

gundeh gulane

assalamualaikum..

pernah x korang ase

  • tensen (bestnye kalo x penah ase ape itu tensen)
  • sakit ati (baeknye korang kalo xpernah tercuit)
  • nk tampar jer org (sbb da biul sgt org tuhhh)
begitu la pasaan aku skrg..bediri xkena,,kalo ddk ase pns je bontot aku neh..

Astagfirullahalazim..

begini la ropenya kalo da tensen..grr
ati ku gundeh gulane kerana sesuatu yg aku sndiri xtau, mana salah mana betulnye
alangkah best nye kalo boley g mn2 tmpat yg boley buat aku tenang..
dulu aku suke merayap ke sini kalo jiwa aku kacau bilau,,

beach..tp kt klate lew..hehe


aku yg masih mengharapkan tiupan angin pantai dan percikan air laut

syuuhhhhh..tensen p men jaoh2 yer!


Tuesday, 1 November 2011

qORbaN..

berkorban apa saja..harta atau pun nyawa..itulah kasih mesra..sejati dan mulia..


sume penah dgr kan bait2 lagu kat ats tuh..mau nye x, dari aku kecik2 sampai la mude mudi ni lagu ni slalu jerk kuar tb o radio even da xsekerap dolu2 kan..


amacam persediaan raye korang2?xsemegah aidilfitri?ayoooo..da jadik trend kan..aidilfitri di agung2kn sdgkan aidiladha punye sejarah yg cukup menginsafkan dan perlu d raikan sama spt aidilfitri..


korban..bukan hanya d tujukan kpd c lembu2, or kambing2 yg bakal menjadi 'mangsa' kedaan..sbr yer incik lele n kaka..byk pahala buat kaum kerabat anda dapat..hehe..tp jugek khusus buat kita MANUSIA


pernahkah kita berkorban masa dan tenaga utk ibu dan bapa spt mana mereka berkorban buat kita..pernahkan kita korbankan rasa hati dan keinginan sendiri semata2 utk membahagiakan ibu dan ayah..pernahkah kita mengorbankan wang ringgit semata2 utk kesenangan ummi dan abi terchenta?


kalu pernah, alhamdulillah..tapi cukupkah pengorbanan itu demi mendapat secebis redha dari mereka?bagi aku, sebanyak mana pon kasih sayang yg kita curahkan buat mereka, sekuat mana tenaga kita berikan atau sejuta ringgit kita hadiahkan, tdk mampu menandingi pengorbanan ma dan abah..


kerana..


walaupun kita begitu menyayangi dan mengasihi ibu dan ayah, kita terpaksa meninggalkan mereka bila ada kekasih hati yg berjanji sehidup semati..sekuat2 tenaga kita sbg ank muda, mampukah kita menyapu titisan air yg keluar dari mata bunda dan ayahanda??..sejuta ringgit yg kita hadiahkan tdk mampu buat mereka bersenang hati jika anaknya tiada d depan mereka..begitulah kasih mereka kpd kita yg menuntut pengorbanan yg terlalu bsr dr ape yg mampu kita berikan..


tulisan ini bukan d tulis utk menuding jari kepada sesiapa. tapi utk membuka minda kita terhadap pengorbanan yg terlalu hebat utk kita menidakkan kenyataannya..


salam aidiladha buat semua..


xlame lagik, xsengeh camni la yer..hehe