Saturday, 29 September 2012

lomah ati den

assalamualaikum.

bosan bosan bosan.mesti korang penah merase thp kebosanan yg melampau kan.ari2 duk ngadap benda same jek.buat xbuat xpena nak abes keje tuh.akhirnya buat jugek la walopon nk termuntohss menengok nye.

di kale bosan2 neh, aku pom menggodek godek la henpon aku yg tercongok tepi aku neh.kesian lak aku nengok tesadai jer xde bny.rusakkah.oh tidak!memang begitu la kehidupan sebuah henpon aku.heheh

nak d jadikan cite, ak neh nak le mendolot qiblat compas.niat nye nk menyenangkn diri kalo pegi jauh2.tp apekan daye android mrket neh macam sabotaj ak jerk.aku ingtkn tenet ak xjadik.so, ak cube la bukak utube dan fesbuk jugek!haih laju semacam jer.sempt jugak la ank2 aku neh berupin ipin dgn henpon ak.da tu tgk line ok jer, ak pom skali lagi cube nk meneruskn ajat mndolot.tp xjd jugek,try n try lagi sampai le ak da hangen 1 badan.haish! niat suciku ini xdirestui ke.

err.endin memang xpenah nk menarik kan.HAHA.itu la aku.mana le den ni reti nk becerite.asalkan smpai mksd yg nak d luah kn tu, consider ok la kan.:)

chekjaa

Monday, 10 September 2012

september oh september

assalamualaikum.:)

tringin nak buat come back after a few months mud nk menulis tuh xdtg2.rupe2nye belog dah btukar wajah yer.alohai sgh ketinggalan rupenye aku neh.

bile da lame xmenulis susa gak nk mulakan.xtau kisah ape yg ptt o hrus diutamakan.HAHAHA.mcm la byk sgt kisah menarik yg terjadik dlm idop ak neh.

ak sebenar nk cite peristiwa ptg td aka 9sept2011.kisahnyer cam ni...

sejak dr melayakkn diri pegang lesen kete neh, aku dgn xsemena2 nek taraf jd dreba xbergajii kpd bos kecik yg jugek merangkap ank sdara aku. so ari2 pkl 1230 ak akn kuar utk amek dia.skolah abeh 1250.ak sngaja p awl sbb xnk btembung dgn kenderaan len atas jln tuh.haha.pemandu baru katekan.bhemah cket la aku neh.d sebabkan tlalu awl kuar, maka xsmpatla ak nk nengok cite korea feveret ak kt ntv7 sampai abeh.ish ish ish.

ok.sambung cite.kriiinggg.loceng da bunyik da.tp bdk nye bru berape org yg kuar.heran bin pelik la aku.aku p intai2 kt paga skola,xde la plop nmpak btg idom ank sdare aku tuh.sbb xthan tpacak tgh panas, ak pom p balik kt keta yg ak park bwh pokok.tibe2 ak dgr bdk duk jerit2,jerit ape aku xpaham la.bunyik mcm mrh sgt.ak buat bodo je.mls amek pusing,bdk skola katekan.then bunyik kuat lg.ak toleh,tgk pak gad da ttp pntu skola n bdk2 len xleh kuar.ak intai punye intai rupenye bdk mengamok.siap bwk parang pjg lagi.seb bek ade ckgu n bapak2 kt ctu tlg tenangkn.giler!budak skola rendah pom da pndai ngamok pakai parang. lps sume under kontrol bdk2 da boleh blk.ank sdara ak dgn muke xbsalag tanyang gg rongak dia n i wane biru 1 plastik kt tgn. 'sowi,aiman p beli i dulu td'. aih.punyela lame ak tgu boley plop die p kedai xckp2 kt ak.sengal sgh bdk ni.

lps tu kitorang gerak la blk umh.ak mcm bese jerk, bwk dgn kelajuan 40kmj.jln kg kan.mn boey drift.lembu2 kambeng2 pakcik makcik byk oiii.ok da nk smpai umah ak.kalo korang nk tau nk msk umh aku tuh bknla sempit sgt.tp dsbbkan ade van buruk manusie yg xreti2 nk alih tuh mhlang pemandangan n pemanduan ak.ak hangen betol dgn van buruk tuh.da bkurun bertapa kt ctu.tuannye mmg xtau malu,park sesuke ati.mau je ak amek van tuh letak depan uma die.huhu

setelah btungkus lumus reverse depn reverse depan blk, cket je lagik nk lps gate umah aku tuh.tibe2 boooommm.alamak!!!hancus bumper keteak.ya ampun, silap skil ak kalik neh.kete pusaka arwah abah da slamat mcium tiang gate.bumper depan bukan takat kemek, tcabut tros.seb bek ade spupu aku.dio tlg redakan keadaan yg agak memalukan itu.aku hanye mampu tayang muke xbsalah je la kt ma aku.nk mitak maap, tp tsekat kt krongkong.lastly keta ak da slamat msk bengkel.

adoii.xtdo lena la aku malam ni pk kan nasib malang yg blaku. ma, orang mitak maap yer.xsengaja.hehe

k la u, da pjg sgt enty come back aku neh.lenkali plop ye.
tata titi tutu.

Monday, 2 April 2012

err..xde tajuk!

assalamualaikum..

lama sgt da aku x slongkar harta karun neh,,hampir 4 bulan asenye..alasannye xde..malas?mungkin..tp lebih kepada berhati2..

kalo boleh, memang sume bende nk share, tp hati aku yg ase xsedap..even xde la byk mn pongg yg bace belog ak neh..kdg2 ape yg kite rase mungkin xsame dgn perception org lain..bile congak2 dalam kepala otak aku neh, bia la belog ak bersawang, bekulat pong..aku xkesah..maka terjadilah belog neh sebatangkara..buke bile ase nk bc stori2 dr teman bloger yg lain..err aku rs akula bloger yg plg sengal kan..buat pe nk berbelog bagai kalo xmo mengapdet stori..eh, belog aku..suke ati aku laa..=)

oh jari,kalo da tlebih rjn menaip, inilah padahnye..msti susa nk berhenti..taip segala ayt tunggang tbalik yg kuar kt kepale ak neh..alaa, bukan ade cekgu nk komen struktur ayat kan..hihi..

aku sbnrnye rindu teman2 skola dulu..dr tadika (xingt muke pong, stil ingt kisahnye) skola rendah (time aku garang cm singa, a.k.a kaki gadoo) skola menengah (saat cinta itu hadir,,gatal ye!) jgn plop kate aku lupe teman2 se uni dulu (err, tetibe rindu kt sir aku..laki org weyyy..)..

kisah bertahun2 yg sentiasa segar dlm kantung otak aku neh..rindu yg xdapat aku rungkaikan dgn tulisan sbb aku bkn penulis yg teror ngn madah2 pujangga..yer2 aku sdr diri ok!

kalola ade korang tau, this love wiil neva end..

cinta itu satu bukan bermakna hny pada kekasih..
cinta itu satu buat semua
kerana kau, dia dan mereka berada di ruang yg teristimewa
di hatiku..=)

Saturday, 14 January 2012

2012 vs 2011

assalamualaikum belogerr..

da lame benor asenye xmengapdet belog aku neh..aku punye last entri pong da lupe sal ape kalo x d godek2 balik wall nye..hikhik..

hepi new yer sume..samat tahun baru..bior le da lepas pong, tp aku masih dalam mud thn bru okei..

kisah 2011..
byk benda da tercapai thn lepas..alhamdulillah, aku da abes blaja..da keje..thn 2011 jugek dugaan terbesar buat aku n famili..pemergian abah tersayang d saat anak2 tdk bersedia adalah detik yg plg menghibakan..al fatihah buat arwah..semoga tenang d sana..januari 2011 hingga dicember 2011 telah menceriakan perjalanan hdp aku dgn pelbagai warna dan corak..kdg1 berliku..kdg2 smooth je..syukur ya Allah kerana mengurniakan rasa gembira, sedih, kecewa, bahagia..itu tandanya aku masih normal sbg manusia..

upcoming 2012
semoga tahun ini xkan ade dugaan2 yg terlalu berat utk aku terima..smoga thn ni, rezeki aku sekeluarga akan bertambah..dan semoga thn 2012 ni mampu menjadi thn yg lebih baik berbanding sebelomnye..

thn makin meningkat, umo gue pom semakin DEWASA ye,,bukan tua..aku masih mude belia..smoga impian aku tercapai..bersabar dan trs berusaha..demi keluarga..demi janji pada diri sendiri..chayok2..!

rindu 2011 biarla selamanya d hati,
surprise 2012 trs d nanti..=)

Thursday, 29 December 2011

30122011

assalamualaikum..=)

hari ni hari yg dinanti2kan..hari yg aku sendiri xtau ape nak jadi lepas ari ni..ayat berbelit2 kan..HAHA

xkira la ape nak jadik pom , yg penting arini dtg jugek..

rasa lega even aku thu kelegaan ini bersifat sementara..tp ati aku xseronok..sbb byk mende kene pk lepas ni..

arini mungkin dpt mengubah aku menjadi lebih baik..mungkin juga membawa aku ke jurang paling dalam lalu memusnahkan segenap harapan yg ada..

today is a sacrifice for better or worst?

berharap pada cahaya dariMU Tuhan..=)

Sunday, 25 December 2011

::keris mas yg lengoh..::

assalamualaikum..

pe habaq anda semua??best x melayan cuti yg agak panjang neh..taon neh byk kan ct berangkai cm gni..boley jejalan..manjakan diri sndiri lepas penat menjadik kuli org..ahaha

minggu ni, aku, akak, adik n incik tunang akak test tahap ketahan kaki..ahaha..akak n incik tunang dtg nk sopim..al maklumlah sales tgh menggile kan sekarang ni..so amek kesempatan lettew..ahaha..so ari mule2 tuh kitorang p tmpat wajib a.k.a SOGO, then mV..sopim la brg2 yg patot utk buat hantaran nati..aku??aku jadik tukang angkat barang jer..gaji belom masuk lagi..sadis kan..uwaaaaa!!!

second day ktorang menakluk mall dkt putra..jalan2 kt jln tar..pastu KLCC..ya ampun buuuuu,,ramai giler org..bak kate incik tunang akak aku 'da mcm kelkatu da'..kenal x kelkatu tu ape??alaaa..yg slalu jer ade kalo ujn2 tu..haa, tu la namenye kelkatu..

akak aku dtg 3ari jer,,skarang da balik kg..so, tercongok2 la aku kt uma..tgh pk nak g mana lak pasni..sementara tu, urut2 kaki lu..kasi ilang lengoh2 yg menumpang..hikhik

korang baca x aku tulis ni???gambaq xde sbb nye aku xkose nk uplod..line berukbang ni bikin aku ase hot je kalo nk mengaplop,,k la mucuk, sampai cni je la dulu..tata

slamat beraye ye bg mn2 yg menyambut..=)

Wednesday, 21 December 2011

::rezeki::

assalamualaikum..

alhamdulillah, arini aku dapat dua gud news..c busu ku suda melepasi jerit perih PMR..even xdpt flying colours tp syukur kerana dia juga tidak gagal..syukur kerana dia dpt ape yg dia usahakan..TAHNIAH DIK..

akhirnya penantian bertahun2 oleh kakak aku akhirnya berakhir..dia dapat ape yg dia idam2kan..terharu..syukur tak terkata..terkejut..yaa..sgt terkejut..segala penat lelah akhirnya berbaloi..

aku hepi sebab dlm diri dorang mengalir darah dr keturunan yang sama..aku hepi sbb doa2 kami sekeluarga d makbul Allah..


syukran ya Allah..=)