Friday, 12 August 2011

biLa maNusia muLa berbiCara

holla kaMu d lua saNa..=)

caNe eK naK staT entRy ni??xtaU naK tuliS caNe..aKu buKan noVelis yG buLeS kaRang kesaH2 menaRik..aKu juGak buKan mCm bloGer leN yG paKai aYt bebUnga sgala..aKu hnY sorng maNusia yG ingIn mulaKan seTiap biCara yG muDah di faHami..

yuP..sGala2 berMula dGn muLut ni La kAn..eBeridaY kiTa aKan cKp hai..eLo..theN saPe yG sdR dia tu Muslim wiLl say ASSALAMUALAIKUM..tp jaman SyekaRanG neH words tu mamaT gaTai paKai buat ngOraT aNk daRa oRg..alAhaI..iSlaMik nye kaMu waHai bradEr2 lepaK..hehe

xkiSah la korang..baHasa jiWa baNgsa kaN..eCece..taPi kDg2 biLa maKluk bernaMa maNusia neH sTat buKa mulUt, aKan aDa saJa kaTa2 yG boleY bawaK gaDo kaN..naPe haNya seseTengaH maKhluk maNusia JerK coNceRn paSAi aTi n pRasaaN oRng

eNtry ni xdeK kaItan nGan sape..eH..!aDe la..kaLo xdE buaNg kaRen Jek aKu tuLis kaN..maksud aKu ni, maSa aku Ngah naIp beNdek ni, xdE la aTi aKu tErUsik dGn saPe2..saJe jer tiNgat haL2 yG peNa BlaKu dLm hiDup..

daN sBg maNusia yG beraKal, maKa kiTa WAJIB la berfikir sBlm meloNtaR kaTa..baRu la iDOp kiTa aMan DamaI..

muCh moRe loVe leaVe heRe..utK kaMu dUnia..muaChh..!

No comments:

Post a Comment