Monday, 28 November 2011

::ombak rindu::

assalamualaikum..=)

wanna share sumthing kat cni..mesti korang alert kan dgn cite terbaru yg bakal d tayangkan kt panggung..aku bukan follow sgt pong muvi2 kat panggung tuh..tp bila dgr jer OMBAK RINDU nak d jadikan filem, rase esaited lak nak menunggu bilakah cite neh akan d tayangkan..hehe..
sebenarnya, ombak rindu neh one of my feveret novel..yap..!bc 2,3x pom xbosan..stil leu tangkap leleh..nangis sedun sedan, gelak sorang2..mcm dpt ase jer pe yg c Izzah ni rasekan..feeling kan aku..!hikhik

okei, bg yg sape blom penah bace novel neh., aku ade copy dia nye sinopsis..kalo aku cite sdri, pjg lak entri kalik neh..so, aku copy je la..sng cite..hehe

Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

ni separuh jer..kalo korang nak tao detail, bace sendirik la novel ni..xsabau nk tgk cite dia..sama or lagik best dr ape yg difantasikan dlm pikiran aku neh..=)

rinduku umpama ombak yang tak berhenti,
kasihmu bagai pantai yang sentiasa menanti..=)

No comments:

Post a Comment